If Cafe

Přestěhování do Prahy mi otevřelo mnoho možností, jednou z nich je, možnost navštěvovat jedny z nejlepších podniků v České republice, nebo alespoň ty, ve kterých vaří ti nejlepší kuchaři. Velká nabídka, ale zároveň i poptávka po kvalitním pití, jídle a pohoštění způsobuje mezi podniky a kuchaři příjemnou konkurenci, takže je pro ně přímo nutné se něčím vymykat. Dnes se podíváme na jeden z takových podniků. Jedná se o If Café II. na Tylově náměstí.

If Café II. vlastní cukrářka Iveta Fabešová, které jsem si poprvé všimla kdysi dávno v televizi, v první reality show o vaření – na nože. Tuto soutěž nevyhrála, ale celou dobu vynikala v tvorbě dezertů. Domnívala jsem se, že většina lidí z pořadu budou takzvané „rychlokvašky“, že se po nich slehne zem. Iveta však otevřela svou první kavárnu If Cafe v Belgické ulici v Praze, a splnila si tím svůj dávný sen. Navíc vydala již několik kuchařek o pečení a desertech. A po úspěchu první kavárny si také otevřela druhou, If Cafe II. na Tylově náměstí, o které bude dnes řeč. Z jejich aktivit vyplývá, na sobě neustále pracuje a dokazuje nám, že na dobrých dezertech si můžete založit svůj bussines a živit se tím, co vás baví. Více o Ivetě se můžete dočíst na jejich stránkách zde.

IMG_20160827_112556

If Café II. působí na první pohled nenápadně, když však popojdete kousek blíže k vitrínám, zahlédnete půvabný interiér a hlavně proslulé Ivetiny zákusky. V letních obdobích má Iveta také zahrádku a stánek s italskou zmrzlinou, stojící přímo před kavárnou.

IMG_20160827_111910IMG_20160827_112213

Nebojte se, jdetě dovnitř a prozkoumejte vše, co vás zaujme. Její dezerty jsou totiž přímo úchvatné (teda alespoň pro mne). Mám ráda dokonalost a jedno vám řeknu…. zde se jedná o naprostou explozi dokonalosti:-). Jakmile si prohlédnete vitrínku s deserty, vyberte si pohodlné místo k sezení a nasajte příjemnou a útulnou atmosféru, která v kavárně panuje. Pro ty, co jsou zvědaví, mohou přes prosklenou zeď nakouknout do kuchyně, kde se dezerty a ostatní jídlo vyrábí. Jestli budete mít štěstí, můžete zde vidět samotnou Ivetu, jak právě sama něco připravuje.

IMG_20160827_115155

Nejraději praktikuji své kavárenské povalečství v sobotu ráno, a to tak, že si zajdu s přáteli na brunch. Ranní procházku zakončím v kavárně, kde se nasnídám a vychutnám si lahodnou kávu. A ne jinak tomu bylo v případě, kdy jsem navštívila If Café II. Velmi mne potěšilo snídaňové menu, ve kterém by si vybral naprosto každý. Nalezla jsem v něm francouzský croissant, toasty, fit menu – no prostě opravdu vše! Mou jasnou volbou byl toast francouzské paní. Tento toast dělají na mnoha místech, která se honosí francouzskou kuchyní, zde mohu zaručit, že dostanete opravdu vynikající kousek, na kterém si pochutnáte. Jako krásný bonus k němu dostanete i salátek.

IMG_20160827_114947

Po dobré snídani jsme si s přáteli samozřejmě dali také kávičku a desert, přeci jsme nemohli odejít, abychom nezkusili! A zde Vám přikládám pár ilustrativních fotografií.

IMG_20160827_111901

Za mě je tato kavárna TOP level v Praze a dala bych ji 5 hvězd z 5. Za mne určitě doporučuji:-).

O autorovi

Sarrah

Zobrazit všechny příspěvky