V minulém článku jsem vám přiblížila, co je domácí kefír, jak si jej připravit. Dnes se zaměříme na recept, který si můžete s tímto kefírem připravit. Pro mne se jedná o jednu z nejlepších snídaní, která je navíc zdravá.
Pro přípravu 2 skleniček potřebujete:
- kefír z tibetské houby
- 4-6 lžic müsli
- 1 lžíce chia semínek
- čerstvé nebo mražené ovoce
- lžíce goji
- skořici
- dvě lžičky medu
- 2 skleničky s víčkem
- plastové lžičky na konzumaci
Postup:
Müsli, goji a chia semínka smícháme dohromady a zalejeme je kefírem tak, aby byly hezky namočené. Směs rozdělíme do skleniček, zasypeme ovocem a to ještě můžete zalít trochou kefíru (nebo také klasického jogurtu, pokud máte chuť). Nakonec směs posypeme skořicí a nahoru dáme lžičku medu. Skleničku si takto připravte večer předem, zavřete víčkem a nechte v lednici do druhého dne. Müsli hezky nasákne vlhkost kefíru. Ráno servírujeme snídani přímo ze skleniček spolu s plastovou lžičkou (kefír by neměl přijít do styku s kovem, abychom zachovali všechny blahodárné účinky).
Dobrou chuť:-)