Zdravá sklenička s domácím kefírem

V minulém článku jsem vám přiblížila, co je domácí kefír, jak si jej připravit. Dnes se zaměříme na recept, který si můžete s tímto kefírem připravit. Pro mne se jedná o jednu z nejlepších snídaní, která je navíc zdravá.

IMG_3503

Pro přípravu 2 skleniček potřebujete:
  • kefír z tibetské houby
  • 4-6 lžic müsli
  • 1 lžíce chia semínek
  • čerstvé nebo mražené ovoce
  • lžíce goji
  • skořici
  • dvě lžičky medu
  • 2 skleničky s víčkem
  • plastové lžičky na konzumaci

IMG_3504

Postup:

Müsli, goji a chia semínka smícháme dohromady a zalejeme je kefírem tak, aby byly hezky namočené. Směs rozdělíme do skleniček, zasypeme ovocem a to ještě můžete zalít trochou kefíru (nebo také klasického jogurtu, pokud máte chuť). Nakonec směs posypeme skořicí a nahoru dáme lžičku medu. Skleničku si takto připravte večer předem, zavřete víčkem a nechte v lednici do druhého dne. Müsli hezky nasákne vlhkost kefíru. Ráno servírujeme snídani přímo ze skleniček spolu s plastovou lžičkou (kefír by neměl přijít do styku s kovem, abychom zachovali všechny blahodárné účinky).

IMG_3508

Dobrou chuť:-)

O autorovi

Sarrah

Zobrazit všechny příspěvky