Dýňová polévka

IMG_20161006_143022

Je tady podzim! Moje nejoblíbenější roční období. Vše dozrává, barví se do krásných barev a zklidňuje se. Spolu s podzimem však přichází také sychravé počasí. Saháme do skříní pro teplé svetry, místo chlazených nápojů pijeme čaje, prostě se zahříváme! Co skutečně zahřeje naše tělo, pohladí duši a zároveň nás dostatečně zasytí je poctivá domácí dýňová polévka! Je hotová za pár minut, uvaří se se téměř sama a navíc ji můžeme připravit velké množství a část třeba zamrazit na později. Jestli existuje dokonalost – pak tato dýňová polévka je jedním z jejich představitelů.

IMG_20161006_132815

Pro cca 8 porcí (hrnec) polévky:

  • 2 malé dýně hokaido
  • 1 klasická střední dýně (dýně obecná)
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky strouhaného zázvoru
  • lžička a půl kokosového oleje
  • lžička olivového oleje
  • plechovka kokosového mléka
  • špetka skořice
  • lžička kurkumy
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl, kayenský pepř

Já jsem použila dýně na fotografii, jelikož jsem je takto dostala od táty ze zahrádky. Vám klidně bude stačit jedna velká hokaido. V podstatě lze polévku připravit z jakékoliv dýně, ale vždycky přidejte i hokaido. Ta má totiž nejlahodnější chuť v polévce a navíc ji přidává krásnou barvu.

Postup:

Klasickou dýni očistíme od semínek i od slupky, hokaido pouze od semínek (její slupka je jedlá, zdravá a také moc dobrá). Nakrájíme je na velké kusy.

Hisilicon Balong

Nakrájíme si cibuli na malé kostičky a dáme ji smažit na kokosový a olivový olej do zlatova. Když nám cibulka začne zlátnout, přidáme česnek a všechno koření, promícháme ho s cibulkou a necháme prohřát. Následně přidáme nachystanou dýni, zalejeme ji cca 200ml horké vody a promícháme. Do hrnce vlijeme kokosové mléko a necháme provařit cca 20 minut (do změknutí dýně). V této fázi už je polévka téměř hotová. K dokonalosti chybí ji jen promixovat ručním mixérem.

A je to! Za 35 minut máte hotovo se vším všudy a můžete podávat vynikající jídlo.

IMG_20161006_143053

TIP: K polévce se hodí dýňové semínko a dýňový olej, kterými můžete polévku ozdobit.

 

O autorovi

Sarrah

Zobrazit všechny příspěvky

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *