La Terra Coffe

Máte rádi dobré kafe? Jste městský typ a je vám blízké kavárenské povalečství? Taky máte dost všech velký sítí a franšíz různých kaváren, jako je Costa Coffe, nebo Starbucks? Pak mám právě pro vás tip na skvělou kavárnu, na jejichž kafi jsem se stala závislá:-).

95C467E1-D8C7-482D-B238-03935E2E965C

Dnes bude řeč o kavárně poblíž místa kde pracuji, konkrétně o La Terra Coffe, kterou najdete v Praze, kousek od metra Budějovická, a nebo také na Vinohradech.

Osobně jsem přesvědčená, že každý majitel společnosti touží po velkém úspěchu své firmy a jejím růstu. Obdivuji obchodníky a manažery, kteří dokázali vybudovat sítě svých firem a učinit z nich fenomény, jako jsou výše zmiňované kavárny Starbucks nebo Costa. Nicméně se domnívám, že kvalita a cena u těchto obchodníků není zcela vyrovnaná. Irituje mne cena, kterou musím zaplatit za hrnek jejich kafe. Naštěstí v dnešní době se začíná v České republice, ve větších městech rozmáhat trend – malých kaváren a bister, kde najdete nápoje i jídla ve vysoké kvalitě, z poctivých surovin a zároveň za přijatelnou cenu. S Hančou takové podniky milujeme a vyhledáváme. Tipy kam zajít, jak se nám v podnicích líbilo, co si objednat a další řadou našich poznatků a zážitků můžete najít pod štítkem RECENZE.

FullSizeRender

Ale teď už zpátky k té dnešní – La Terra Coffe.

Kavárnu jsem objevila díky výluce. Kdo by to byl řekl, že MHD zapříčiní tak skvělý objev? Díky objížďce, kterou musím autobusem absolvovat, jsem začala kolem kavárny každý den jezdit. Nejprve mne zaujalo, jak vypadá. Každé ráno, při jízdě kolem jsem přemýšlela o tom, jakou mají otevírací dobu a přemýšlela nad tím, že jednou určitě vystoupím o zastávku dříve a zajdu si ji občíhnout. A tak se také stalo. Bohužel můj první pokus byl neúspěšný, jelikož v kavárně se dá platit pouze hotově a já měla v peněžence jen pár korun a kartu. Další den jsem se tedy vybavila hotovostí a zkusila štěstí znovu.

9494EACF-83D1-4313-9674-070A1FE23884

Když vejdete do kavárny, padne na vás příjemné teplo a útulno. Nečekejte honosné a drahé vybavení, ale útulnou kavárničku s atmosférou. Každý si v ní určitě najde své oblíbené místo, kam si rád sedne a vypije svůj šálek kávy. Kdo často spěcháte, a nebo rádi popíjíte kávu celé dopoledne, můžete si vzít i svou oblíbenou s sebou.

Kavárna vznikla na popud dvou kamarádek, které společně pracovaly v DBK (zkratka dům bytové kultury, což je obchoďák na Budějovické a nikdo mu neřekne jinak, než touto zkratkou) a po čase se rozhodly, že by rády měly svou vlastní kavárnu. Tuto myšlenku po čase zrealizovaly a daly do ní naprosto vše. Jejich krásný příběh, vlastně takový „american dream“ mají dokonale popsaný na jejich stránkách zde. Ti, co si objednáte kávu s sebou, tak si můžete v mezidobí, kdy čekáte na svůj šálek prohlédnout fotografie, jak vznikala kavárna, nebo si můžete přečíst nějaký článek z denního tisku, který je zdarma k dispozici.

IMG_1281

Jedna z věcí, kterou oceňuji a líbí se mi je, že v kavárně mají pultík s karafami vody a skleničkami, které jsou volně k dispozici všem. Nikdo se nikoho neptá na to, zda-li si objednal kávu, čaj, či si dal jen sušenku. Všem je voda k dispozici v libovolném množství.

Co je ale nejvíc nejlepší na této kavárně je chuť a kvalita jejich kávy. Považuji se za takového kávového požitkáře-barbara. Moc neznám druhy káv, ani proces, jakým se připravuje (i když mám choutky zaplatit si kurz a vzdělat se). Chuť je však pro mne číslo 1 a soudím ji naprosto subjektivně.

Naleznete zde velký výběr druhů káv. Můžete si nechat připravit kávu s rostlinným mlékem. K ochutnání jsou k dispozici klasické i bezlepkové pochutiny, a to sladké i slané. Jejich mrkvový dort je přímo božský. A za jejich croissant bych šla světa kraj (víte, že mám pro ně slabost) :).

FullSizeRender (1)

Za mne určitě kavárnu doporučuji a vzdávám hold a obdiv těmto dvěma ženám, které ji vybudovaly. Hodnotím 4,5 hvězd z 5ti (1/2 si nechávám do foroty).

TIP: Pracujete na Budějárně a přes oběd máte jen malý hlad? Doporučuji si do této kavárny zajít na obědovou polévku, každý den bývá jiná a vždy moc dobrá. Na jejich internetových stránkách naleznete aktuální nabídku.

O autorovi

Sarrah

Zobrazit všechny příspěvky