Barry Higgel’s Coffehouse

Mám to štěstí, že žiji ve městě, kde možnosti, kam si na brunch můžete zajít přímo přetékají! 🙂 A o kom bude řeč dnes? O bistru Barry Higgel’s Coffehouse.

IMG_8724

Brunch neboli breakfast and lunch. Tedy pozdní snídaně, kterou nahradíme i oběd. V dnešní tolik hektické a uspěchané době, je právě brunch s přáteli jedním z mých ventilů, kdy doopravdy vypnu a užívám si přítomný okamžik. Navíc snídaně je základ dne! Už i naše babičky říkávaly rčení: „Snídej sám, obědvej s přítelem a večeři dej nepříteli“. A řeknu vám, něco na tom rčení je:-).

Podnik se nachází v Pražské čtvrti Holešovice, a to na ulici Tusarova, kousek od Holešovické tržnice.  Z ulice není ničím extra výrazný, možná i proto jsem jej objevila teprve nyní. Založili jej kamarádi, označující se za milovníky kávy, kterou se rozhodli dovážet z celého světa a tím potěšit všechny ostatní.

Je velká pravděpodobnost, že natrefíte u obsluhy na Američana, který však velice dobře umí česky. Zprvu jsem se jeho přízvuku lekla a měla jsem tendenci přepínat z češtiny do angličtiny, což mě i jeho asi uvádělo do rozpaků. Objednávku jsme však oba ustáli:-). Za mne tedy musím říct, že obsluha je velice příjemná a vstřícná. To dokázala také tím, že mi do omelety bez problému vyměnili sýr za typ, který jsem si mohla dát, místo toho, který byl v menu.

IMG_8723

Na tomto brunchi jsem byla s kamarádkou Álou, se kterou si vždy brunch přímo užíváme. Tentokrát jsme si objednaly hned 3 jídla (musely jsme prostě vyzkoušet maximum), omeletu, avokádo toast a Cottage lívance. Musím říct, že omeleta byla přímo vynikající! Hezky nadýchaná a přesně podle mých představ. Avokádo toast mně překvapil, když jsem pod avokádem objevila něco jako čerstvý sýr. Oba tyto pokrmy výborně doplňoval chléb, který byl přímo vynikající a hlavně – POCTIVÝ! Největším překvapením byly lívance. Porce sice byla menší než malá (doporučuji jako sladkou tečku místo koláče, jako hlavní chod pro brunch by vás porce asi nezasytila), byly však výtečné a uznávám, takové jsem v Praze ještě nejedla. Jedná se o speciální recept, kdy lívance jsou připraveny ze sýra Cottage a troufám si říct, že v nich možná není ani žádná mouka.

IMG_8722

Všechny chody byly vynikající, včetně čaje a kávy.

Prostředí je malinké, avšak příjemné a útulné, takže si dovedu představit u nich nejen snídat, ale také například pracovat z počítače, nebo jen rozjímat nad smyslem života u šálku čaje:-). Voda je volně dostupná a zdarma pro všechny hosty.

Podnik určitě doporučuji! A pokud si tam zajdete, dejte i nám vědět o tom, jak se vám návštěva líbila:-)

IMG_8726

O autorovi

Sarrah

Zobrazit všechny příspěvky