obrácený jablečný koláč podle Dity P.

Znáte Ditu Pecháčkovou? Pokud Vám tohle jméno nic neříká, určitě znáte minimálně časopis Albert, jehož úroveň Dita zvedla do výšin časopisů z trafiky (Food, Apetit…). Dita má také vlastní kuchařky, deník Dity P. a v ne poslední řadě i svůj televizní pořad. Je to úspěšná žena v kuchyni:-). Minimálně přes média. Je mi jasné, že se nejedná o žádnou šéfkuchařku z Michelinské restaurace, jedno však musím uznat – její recepty jsou vždy proveditelné! Vše co jsem od ní zkusila, vyšlo:). Navíc její blog je tak kouzelný, jako obláček pro domácí vaření:-D. Jak jsem se již zmínila, občas zkusím nějaký ten recept, který mě zaujme a tentokrát tomu byl její obrácený jablečný koláč. Inspiraci jsem opět načerpala v Beskydech u mých kamarádů.      IMG_5759 (1)

Recept na koláč naleznete na tomto odkaze : https://www.ditap.cz/recepty/1-serie/teple-dezerty/obraceny-jablecny-kolac

Koláč se skládá ze dvou hlavních částí. Zkaramelizovaná jablka a těsto. Dita P. popisuje, že dělá koláč v litinové pánvi, tu já bohužel doma nemám, takže jsem do toho šla po svém. Jablka jsem zkaramelizovala na hlubší teflonové pánvi a když byly hotové, tak jsem je přelila do formy na koláč.

IMG_5750

Jablka jsou díky máslu a vody z nich velmi „řídká“, toho se však nebojte:-). Přiznám se, já jsem se bála, a dobře to dopadlo.

IMG_5751 (1)Na jablka následně navrstvíte těsto, které v troubě hezky nabyde (díky kypřícímu prášku do pečiva). IMG_5755 (1)

Koláč jsem nechala odstát déle než 5 minut, ale servírovala jsem ho stále teplý spolu se zmrzlinou. Musím říct, že se jedná o velmi vydařený teplý dezert, který určitě doporučuji vyzkoušet. I když je v receptu mnoho másla a tím se stane koláč trošku dražší, pořád bych jej zařadila do levnější kategorie a hlavně jednoduché! Garantuji vám, že tohle zvládne opravdu každý:-).

O autorovi

Sarrah

Zobrazit všechny příspěvky