Avokádový toust

úvod

Dnešní recept je tak jednoduchý, že bych jej nazvala spíše tipem na můj oblíbený toust. Jeho základem je avokádo, které je zdrojem zdravých tuků a vitamínů. Při přípravě avokádového toustu je ze všeho nejdůležitější vybrat zralý kousek, jak na to se dočtete zde.

Jestli to ještě nevíte, tak si pamatujte, že avokádo je nejlepším kamarádem se solí, pepřem a citronem. Tahle kombinace zaručeně potěší vaše chuťové pohárky. Pokud však chcete svůj toust povznést do nebeských výšin, přidejte ještě bazalku a česnek.

Příprava avokádového toustu je velmi snadná na přípravu i ingredience. A jak už tomu bývá, právě v tom se skrývá základ úspěchu. Vyzkoušejte můj oblíbený toust jako svačinu nebo rychlou večeři. Určitě si jej zamilujete jako já.

Ingredience (na 2 porce):
oblíbené pečivo (4 housky/4 plátky chleba)
1 avokádo
2 stroužky česneku
hrst čerstvé bazalky
½ citronu
sůl, čerstvě mletý pepř, chilli vločky
čerstvá rajčátka nebo jiná oblíbená zelenina

Postup:
Pečivo opečte na sucho v topinkovači nebo na pánvi. Potřete ho stroužkem česneku a/nebo bazalkou. Lžící vydlabejte plátky avokáda, položte je na pečivo a vidličkou jemně rozmačkejte. Avokádo pokapejte citronovou šťávou, dochuťte solí, pepřem a chilli. Dozdobte čerstvou bazalkou a podávejte s oblíbenou zeleninou. Já si k avokádovému toustu dávám nejraději rajčata.

Jestli máte chuť a čas, připravte si pošírované (ztracené) vejce a podávejte jej na toustu. V kombinaci s avokádem chutná výborně.

DSCN8423

DSCN8433

DSCN8438

TIP: Pokud držíte štíhlou linii nebo se vyhýbáte pečivu, zkuste si udělat toust z rýžového chlebíčku. Je to také moc dobrá varianta a určitě vás příjemně překvapí.

13445818_10206728239390861_702820065983687111_n

1 Komentář